Verslagen

Afdrukken
PDF

Klaar voor de winter!

Onder aanvoering van onderhoudsteam ‘ De Marcellekes’ is de afgelopen 14 dagen hard gewerkt door een aantal leden om de graspiste en ons kot weer keurig klaar te maken voor de winter.

Op de piste zijn alle boorden netjes schoon geschept, de graskanten gestoken en alle standen weer onkruid- en zandvrij gemaakt. Al het vuil is netjes afgevoerd. Er kunnen nu weer toptijden gelopen worden door strak alle binnenbochten te lopen J

Ook het kot is weer netjes opgeruimd. Alle materiaal is eruit geweest. Onderdelen die niet meer in goede staat waren, zijn afgevoerd. Al het materiaal wat nog gebruikt wordt, is vakkundig nagezien en weer netjes in de schappen opgeborgen. Iedere speer, discus en horde is geteld, zodat onze inventaris weer helemaal compleet  in beeld is. Ook hier dus weer klaar voor het seizoen.

Mist, ijs en sneeuw hebben niet altijd geholpen, maar een warme koffie en een wafel maken veel goed! Jong en oud hebben perfect met elkaar samen gewerkt! En zelfs de krant is nog gehaald: http://www.nieuwsblad.be/cnt/bleme_03220958

Bij deze wil ik dan ook  alle helpers bedanken voor hun inzet!

Mede namens het bestuur en alle leden!

Wilco

 

ARAC in Rome

Klik hier

BK Beloften indoor 2014

Klik hier

Egmond: strand- en duinenrace.

Klik hier

1213 lopers in Dwars door Oud-Turnhout.

Het wordt stilaan een traditie : tijdens de laatste uren voor de start regent het altijd in Oud-Turnhout. Gelukkig waren de laatste regenwolken net verdwenen voor het eerste starschot weerklonk. De concurrentie met het EK voetbal viel ook mee want organisator Eddy Cools slaagt er telkens in om er voor te zorgen dat er geen echte topwedstrijd geprogrammeerd staat. De organisatoren waren dan ook erg tevreden met de 1213 sportievelingen.De kinderlopen van 400 en 1000 meter kregen  veel enthousiaste deelnemertjes aan de startlijn. Meedoen was hier belangrijker dan winnen en de allerkleinsten bereikten de aankomst met een glimlach die boekdelen sprak.

Aracopnieuw in de kijker 

Voor het langere werk was er de keuze tussen 5,4 km,  10,65 km of 15,9 kilometer.  Naast heel veel echte joggers, kwamen er ook veel ARAC-ers  aan de start. De organiserende club behaalde de overwinning op 5 van de 6 afstanden. Sofie Onzea, Katrien Dieltiens, Jonas Van Schoubroeck, Yirco Van Herck en GinoSteemans waren de respectievelijke winnaars.

Een nieuwe locatie 

De tent in de Draaiboom werd dit jaar vaarwel gezegd. Deze 29ste editie situeerde zich rond en in Sporthal De Hoogt. De verbeterde accommodatie en de gewijzigde omloop viel bij de meeste lopers erg in de smaak.De wandelaars en de Nordic-walkers konden ondertussen op weg voor 4 of 8 km in en rond natuurreservaat de Liereman.

De cheque voor de groep met de meeste deelnemers ging naar Basisschool Delta uit Oud-Turnhout,  Basisschol Salto uit Oud-Turnhout strandde op de tweede plaats.

De ambiance onderweg en na afloop in de sporthal overtuigde de meeste deelnemers om volgend jaar tijdens de 30ste uitgave op de voorlaatste vrijdag van juni (de 21ste) opnieuw van de partij te zijn.

 

 


ARAC op het BK VELDLOPEN IN OOSTENDE

 

1 X Goud met Fabian Verwaest en 5 top-10 plaatsen.

Het is een B.K. geworden met wisselend succes voor onze atleten. Onze atleten in de jeugdreeksen hebben zeker niet ontgoocheld met een 9de plaats voor Joran Van Der Loo bij de pupillen 2002. Bij de pupillen 2001 deed Stef Van Gestel nog één plaatsje beter en mag zeker tevreden zijn met zijn 8ste plaats. Bij de eerstejaars miniemen hadden we de favoriet in onze rangen en hij heeft het ook weer waargemaakt. Fabian Verwaest nam al vanaf de eerste meters het commando en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was en hij bouwde dan ook stelselmatig zijn voorsprong uit. Proficiat Fabian met deze 4de overwinning op rij op een B.K. !!. In dezelfde reeks hadden ook nog een zeer verdienstelijke Joren Moonen op een 16de plaats en Dieter Verwaest op een 71ste plaats. Bij de 2de jaars miniemen streden Ruben Van Der Loo ( 73ste )en Jenthe Smets ( 79ste ) zoals al vaker voor de plaats van eerste ARAC-er in deze reeks.

Bij de cadetten meisjes hadden we maar één vertegenwoordigster. Lotte Slaedts wist beslag te leggen op een verdienstelijke 57ste plaats. In de cadettenreeks bij de jongens was het de beurt aan William Van Looy om onze eer hoog te houden en hij deed dat ook met succes. Hij hield er een zeer knappe 9de plaats aan over. Suzanne Verhoeven startte met enige ambitie in de jongste scholierenreeks na een heel regelmatig en knap seizoen maar kende een moeilijke wedstrijd. Ze moest vanaf het begin achter de feiten aanlopen en strandde uiteindelijk op een 13de plaats. Dat een plaats relatief is bewijzen de gelopen tijden in deze reeks : sneller dan bij de 2de jaars. Bij die 2de jaars moest Sofie Onzea onze kleuren verdedigen en dat deed ze dan ook met verve door zich in de laatste ronde naar een 7de plaats te knokken. Ook bij de junioren hadden we een top-10 kandidaat met Yirco Van Herck maar tijdens de wedstrijd werd al snel duidelijk dat er iets mis was. Op iedere helling moest hij terrein prijsgeven, wat normaal één van zijn sterkste punten is. Ook in de vlakke stukken geraakte hij nooit in zijn normaal ritme en dit resulteerde dan uiteindelijk in een voor hem teleurstellende 17de plaats. Achteraf wist hij te vertellen dat zijn rug hem parten speelde en geen kracht kon zetten. In de lange cross senioren heren moest Pieter Hendrickx het opnemen tegen onze nationale toppers. Hij had vooraf gehoopt op een plaatsje rond de 30, het is uiteindelijk een 35ste geworden , dus niet slecht gegokt, zeker omdat hij vorige week nog wat ziekjes was.

Proficiat aan alle atleten, trainers en supporters die er een verre verplaatsing voor over hadden.

 


 

 

Sterke prestaties van Pieter Hendrickx en Yirco Van Herck in crosscup Hulshout.

Dat Pieter Hendrickx dit seizoen zeer sterk bezig is, hebben we al een paar keer kunnen zien. In Hulshout heeft hij dit nogmaals bewezen met een zeer knappe 10de plaats. Hiermee klopte hij het volledige podium van het P.K. korte cross in Kessel. Dat er een aantal atleten elkaar waard waren, bewijst het minieme tijdsverschil tussen plaats 6 en 11 ( slechts   5” !! )

Ook Yirco Van Herck heeft bewezen dat hij dit seizoen heel veel heeft bijgeleerd. Na een perfecte start moest hij in de 2de ronde wat gas terugnemen omdat de Nationale Engelse delegatie vol gas gaf en dit is nog een niveau te hoog voor hem. Zoals we van hem gewoon zijn, is de tweede wedstrijdhelft meestal beter dan de eerste en dat was nu niet anders. Na een zeer mooie wedstrijd eindige Yirco op een mooie 10de plaats maar wel als 2de Belgische atleet na zijn leeftijdsgenoot en vorig jaar Belgisch kampioen Steven Casteele. In Brussel moest Yirco nog 1’12” toegeven op deze atleet, in Hulshout was dit slechts 27” . Dit is hoopvol voor het B.K. volgende maand.

Luc De Kinderen lijkt week na week nog steeds beter en beter te worden. In Hulshout bevestigde hij dat met een fantastische 4de plaats , dit na 3 atleten die bijna 10 jaar jonger zijn dan Luc.

Ook onze scholieren meisjes hebben zich kunnen onderscheiden in hun wedstrijd met een mooie 5de plaats voor Suzanne Verhoeven en een 8ste plaats voor Sofie Onzea. Vooral Sofie was hier gelukkig mee na haar mislukte wedstrijd op het P.K.

Dat de overgang van miniemen naar de cadetten groot is hebben zowel onze meisjes als de jongens nogmaals aan den lijve ondervonden. Als eerstejaars moesten zij dan ook tevreden zijn met een plaats in de middenmoot of de tweede helft. Dit is echter een goede leerschool en volgend jaar kunnen ze daar de vruchten van plukken.

 


 

 

2 x Goud, 3 x zilver en 3 x brons voor ARAC op Prov. Kamp. cross in Kessel.

Joran Van Der Loo was de eerste ARAC-er die het podium op mocht na een knappe 2de plaats bij de pupillen jongens waarbij de eerste 3 maar door 1” van elkaar gescheiden waren.

Bij de miniemen was Fabian Verwaest de grote favoriet en wist hij het ook waar te maken met een vrij vlotte overwinning . Joren Moonen wist zich knap te handhaven op de 3de plaats.

Een kleine verrassing was toch wel de 2de plaats van William Van Looy bij de eerstejaars kadetten. We hadden gehoopt op een podium maar dit was sterk, zeker nadat hij de eerste bocht na de start verkeerd had ingeschat en een 10-tal plaatsen verloor.

Bij de scholieren meisjes was Sofie Onzea onze grote hoop op een medaille en lange tijd zag het ernaar uit dat het goud zou worden. Op 500m van het einde ging het licht plots uit waardoor ze een voorsprong van ongeveer 70 meter moest prijsgeven en zo op de 3de plaats verzeilde. Dit was gewoon een pechdag na voor de rest een perfecte wedstrijd !

Bij de junioren hadden we weer een favoriet die het moest waarmaken. Als naar gewoonte voerde Yirco perfect uit wat de bedoeling was. De eerste helft liet hij het commando over aan zijn medevluchter om dan over te nemen en stelselmatig het tempo op te drijven tot zijn tegenstander brak . Met nog iets meer dan 2 km te gaan was het zover en liep Yirco nog een voorsprong bij elkaar van 23”.

Bij de senioren hadden we niet direct een podiu kandidaat , dachten we, maar Pieter Hendrickx heeft laten zien dat hij met de besten meekan als de form er is en bekroonde zijn inspanning met een heel knappe 3de plaats.

Bij de masters weerde Luc De Kinderen zich voor wat hij waard was en knokte zicht naar een zeer verdienstelijke 2de plaats bij de +45.

Verder waren er nog mooie ereplaatsen voor Bent Vercaigne met een 8ste plaats bij de pupillen, een 4de plaats voor Yinthe Van Herck bij de 2de jaars scholieren. Tuur Segers strandde op een 5de plaats bij de 2de jaars scholieren maar was hier totaal niet tevreden mee, terecht denk ik want een podium was zeker mogelijk geweest. Jonas Van Schoubroeck liep een zeer hoogstaande wedstrijd die ontsiert werd doordat ze de verkeerde ronde werden ingestuurd. In deze te korte wedstrijd wist hij toch nog een 8ste plaats te versieren als 1ste jaars senior. Verder was er ook nog een mooie 7de plaats weggelegd voor Frans Smets bij de +50 jarigen ( 5de plaats 50-55 ).

 


 

 

Suzanne Verhoeven verdedigt met succes 2de plaats in Nederlandse Crosscup.

In Breda werd op zondag 5 februari de laatste wedstrijd afgewerkt van de Nederlandse crosscup . Na een derde en twee 2de plaatsen in de vorige wedstrijden na de ongenaakbare Nisrine Masrhalmi, wist Suzanne wat haar te doen stond. Dat lopen op sneeuw haar ding niet is, wisten we al langer en dat is zondag weer maar eens gebleken want zij moest hier vrede nemen met een 6de plaats. Omdat haar concurrente voor de 2de plaats ook pas vierde werd, was dit ruim voldoende om de 2de plaats in de eindstand vast te houden. Nu kunnen we het accent terug naar Belgie verleggen en hopelijk levert dit een top-10 plaats op tijdens het B.K.

 


Fabian Verwaest nog steeds ongeslagen in het veld !

 

 

Fabian blijft de crosszeges aan elkaar rijgen, schijnbaar zondermoeite. Deze jongeman zien lopen is een lust voor het oog maar dat dit geen garantie is voor succes op latere leeftijd heeft het verleden reeds meermaals bewezen. Wij hopen dan ook dat hij met beide voetjes op de grond blijft en beseft dat alles nog moet beginnen . We wensen hem in ieder geval alle succes tijdens de komende kampioenschappen in februari en maart.

Dat er ook nog andere knappe prestaties geleverd zijn in Herentals bewijzen de podium plaatsen bij de pupillen met op plaats 3 Joran Van Der Loo in de eerste reeks en Stef Van Gestel op de 2de plaats in reeks 2. Ook Sofie Onzea wist een 2de plaats te bemachtigen bij de scholieren na een knap duel met Lieselotte Schellekens ( 2de op BK bij de kadetten in 2011 ) Tuur Segers moest dan weer 2 sterkere atleten laten voorgaan maar toch mooi stand gehouden op plaats 3.

In deze zeer druk bezette cross ( tussen 50 en 70 atleten per reeks bij de jeugd )konden we toch ook nog een aantal top-10 plaatsen noteren. Met bij de benjamins een 9de plaats van Maite Van Gestel. Bij de pupillen spurtte Marthe Meeus zich naar een 10de plaats en een reeks later deed Fleur Hooybergs dit over met een mooie 7de plaats als resultaat. Bij de jongens was er bij de pupillen een 8ste plaats weggelegd voor Bent Vercaigne en bij de miniemen een 5de plaats voor Joren Moonen. In de kadetten reeks liep William Van Looy zich naar een zeer knappe 6de plaats nadat hij na de start de verkeerde kant was uitgestuurd. Bij de senioren bewees Pieter Hendrickx dat hij de goede vorm te pakken heeft met een uitstekende 5de plaats als gevolg. Bij de masters heeft Luc De Kinderen zijn plaatsje zo ongeveer gevonden denk ik met nu een 7de plaats in een deelnemersveld van meer dan 100 atleten.

 


Demonstratie van Yirco Van Herck in avondcross Tessenderlo met ook een overtuigende zege van Suzanne Verhoeven

 

Één week na de stage heeft Yirco laten zien dat hij daar hard gewerkt heeft en dit ook kan omzetten in een prachtprestatie in een wedstrijd. +/- 1,5km heeft hij zijn laatste concurrent in zijn spoor geduld en is toen aan zijn demonstratie begonnen die eindigde met een voorsprong van 32” op master Johan Wils, die hem in Arendonk trouwens nog vooraf ging. Ook zijn junior concurrent was niet van de minste. Deze man liep vorig jaar 8:37 op 3000m en was deelnemer aan EYOF in Turkije.

Ook Suzanne Verhoeven heeft de stage zeer goed verwerkt met toch wel een opmerkelijke zege tegen de vice-Belgisch kampioene van 2011.Dat alles op dit moment perfect verloopt had ze trouwens de week voordien al laten zien in de Nederlandse crosscup wedstrijd in Soest waar ze 2de werd na de Nederlandse kampioene ( die trouwens ook alles wint in België als ze hier aan de start verschijnt )

Bij onze jeugd waren er ook nog 2 overwinningen met ruime voorsprong voor Stef Van Gestel bij de pupillen en Fabian Verwaest bij de miniemen.

Verder waren er ook nog top-10 plaatsen voor Jorre Meeus op 9 bij de benjamins, Marthe Meeus op 8 , Joran Van Der Loo op 2 en Ruben Van Looy op 5 bij de pupillen. Bij de miniemen wist Kathy Nijs een 6de en Jenthe Smets een 8ste plaats te versieren.

Bij de kadetten jongens legde William Van Looy beslag op de 5de plaats en Mats Hooybergs palmde de 10de plaats in. Ook onze scholieren meisjes deden het uitstekend met een 4de plaats voor Sofie Onzea en een 6de voor Yinthe Van Herck. Hetzelfde kan gezegd worden van de mooie 6de plaats bij de senioren van Mien Van Wuytswinkel en dezelfde 6de plaats van Luc De Kinderen bij de masters.

 


Mooie Prestaties in superzware crosscup Brussel

 

 

 

We hadden maar 2 vertegenwoordigers in Brussel maar ze hebben beiden laten zien dat ze stilaan naar de top in hun categorie toegroeien. Suzanne Verhoeven liet een knappe 7de plaats noteren op slechts 18” van de beste Belgische atlete. Ook Yirco Van Herck behaalde een mooie 20ste plaats in dit internationale geweld door als 5de Belgische atleet te finishen. Ook niet vergeten dat beiden nog eerstejaars zijn.

 


Sofie Onzea en Fabian Verwaest solo naar de overwinning in Lilse Bergen

 

Zowel Fabian ( miniemen )als Sofie ( scholieren ) lieten er geen twijfel over bestaan wie de beste was in hun categorie. Vanaf de eerste meters namen zij resoluut de leiding en liepen steeds verder weg van de concurrentie om met een straat voorsprong te winnen.

Ook bij de jeugd konden we een aantal knappe top-10 plaatsen noteren van Maite Van Gestel, Marthe Meeus, Fleur Hooyberghs, Stef Van Gestel, Joren Moonen en Jenthe Smets.

Bij de Masters wist An Beyens een mooie 4de plaats te versieren en Luc De Kinderen moest ditmaal met een 5de stek tevreden zijn.

Bij de senioren was Mien Van Wuytswinkel waarschijnlijk wel tevreden met haar 8ste plaats, terwijl Jan Wens dit zeker niet was met een plaats in de tweede helft van het peloton na een te snelle eerste ronde.

 


Ze zullen het geweten hebben dat ARAC aanwezig was op de cross in Reusel. Van de 30 ARAC -deelnemers haalden er 13 het podium met 4 eerste, 3 tweede en 6 derde plaatsen.

Zoals het de gewoonte is in Nederland, moesten eerst de senioren en masters heren het veld ( bossen ) in. Bij de senioren moesten Gino Steemans en Jan Wens het opnemen tegen ondermeer een vroegere Nederlandse topper Luc Krotwaar. Met een mooie 6de plaats voor Gino en een 11de voor Jan hebben beide heren dit voortreffelijk gedaan.

Bij de masters heren waren we zeer goed vertegenwoordigd met 8 deelnemers en zeker bij de 45-50 met 7 deelnemers in deze categorie. Hier wist Luc De Kinderen een knappe 2de plaats te versieren achter ook al een vroegere topper Ronny Agten, Frans Smets eindigde op een mooie 9de plaats als 2de vijftiger, maar hier werd dan weer geen onderscheid in gemaakt.

De scholieren jongens, junioren M + J, senioren en masters dames. Deze werden allen tegelijk de bossen ingestuurd voor hun wedstrijd over twee of drie ronden. Zoals we vooraf hadden afgesproken, zouden Tuur en Yirco bij elkaar blijven gedurende de ganse wedstrijd van Tuur over 2 ronden, wat ze dus ook deden. Samen diepten ze een voorsprong uit van 2 à 3’ op de concurrentie zodat ze er in feite een stevige training van hebben gemaakt, temeer omdat Yirco in de derde ronde zoals gevraagd het tempo nog met 1 à 2km/uur omhoog kon krikken. Bij de senioren dames bezette Mien Van Wuytswinkel het derde podiumplaatsje en bij de masters +35 kon Ann Beyens zich nog één plaatsje hoger zetten.

In de korte cross moest Jonas Van Schoubroeck vrede nemen met een gedeelde 3de plaats nadat hij in de eerste van 4 kleine rondjes zich van weg had vergist.

Ook de kadetten jongens en scholieren meisjes moesten tegelijkertijd het veld in met als resultaat een knappe 2de plaats voor Mats Hooybergs en een toch wel verrassende 3de plaats voor Brian Meeus. Bij de scholieren meisjes had Sofie Onzia weinig moeite met de tegenstand en liep solo naar de overwinning, Yinthe Van Herck kon zich nog mooi derde plaatsen, verder was er ook nog een goede 7de plaats voor Gitte Van Dyck en een 8ste voor Sophie Meeus.

Bij de kadetten meisjes was er een zeer knappe 3de plaats na een spannende spurt met drie voor Frauke Vercalsteren en verder nog een mooie 4de plaats voor Lotte Slaedts en een 6de voor Sarah Nys.

Ook bij de jeugd hadden we nog enkele deelnemers met een mooi resultaat, een knappe 1ste plaats voor Fleur Hooybergs bij de pupillen, een 3de plaats voor Kathy Nys bij de miniemen meisjes en een 6de plaats voor Jenthe Smets bij de miniemen jongens . 

 

 


Schitterende 3de plaats op Nederlands Kampioenschap cross voor Suzanne Verhoeven tijdens internationale Warandeloop in Tilburg op 27/11/2011

 

 

 

 

Wel gehoopt maar niet verwacht dat Suzanne dit voor elkaar zou krijgen. Ze heeft er de laatste weken dan ook keihard voor gewerkt , en dat met succes . Na een race waarin ze zich steeds kon handhaven in de top 10 ( met nog enkele Duitse en Belgische meisjes ) kon ze er op het einde nog een spurtje uitpersen dat haar deed stranden op 2” van het tweede Nederlandse meisje.

De tweede uitschieter van de dag was Yirco Van Herck met een zeer knappe 14de plaats in een erg internationaal veld. Een aantal Zwitsers, Zweden, Noren en 3 Nederlanders wisten hem voor te blijven. Hiervan waren er dan nog 6 van geboortejaar 1992 , die nog junior blijven tot 31 december 2011. De beste lopers van Polen en Duitsland moesten vrede nemen met een plaats tussen 15 en 20. In de laatste ronde van deze zeer mooie maar technische omloop kon hij nog 3 plaatsen winnen , dus dit ziet er goed uit voor de toekomst .

Ook de andere atleten van onze 43-koppige ARAC delegatie hebben goed tot zeer goed gepresteerd. Vooral op zaterdag deden onze jeugdatleten het zeer voortreffelijk met een mooie 9de plaats van Marthe Meeus bij de pupillen. Joren Van Der Loo deed het nog één plaatsje beter eveneens bij de pupillen. Ook onze eerstejaars kadetten jongens hebben zich laten opmerken met William Van Looy op 9 en Xian Coenraerds op 10. Verder was er ook nog een knappe 4de plaats van Luc Derkinderen bij de masters +45.

 


 

 

 

 

 

 

647 atleten op uitzonderlijk zonnige ( warme ) 28ste editie van de Arendonkse veldloop op 20 november.

 

Met 87 ARAC atleten aan de start waren onze eigen atleten goed vertegenwoordigd op deze schitterende veldloopdag. Er vielen dan ook mooie tot zeer mooie prestaties te noteren. Met 2 overwinningen, 3 tweede plaatsen en 6 top 5-plaatsen hebben onze atleten zeker een deel van de koek naar zich toegehaald.

De eerste reeks benjamins ging van start met liefst 43 atleetjes. Toen zagen we reeds dat het een succesvolle namiddag zou worden. Beste benjamins waren Maite Van Gestel met een mooie 5de plaats, Jorre Meeus met een 8ste en Bjarne Vennekens met een 10de plaats.

 Bij de pupillen miste Joran Van Der Loo net het podium met plaats 4. Top 10 was er nog voor Stef Van Gestel (5), Stien Seghers (9) en Bent Vercaigne (9).

Miniem Fabian Verwaest nam vanaf de start autoritair de leiding om die niet meer af te staan en de kloof met de tweede uit te diepen tot 13”. In dezelfde reeks werd Joren Moonen 4de. Katy Nys was het snelste ARAC-meisje op een 10de plaats. De uitslag van de andere ARACjeugdatletenzijn terug te vinden op de site van de club : www.atletiek-arac.be Proficiat voor : Marieke, Mette, Marthe, Noor, Saar, Lies, Janne, Lune, Andy, Wybe, Jordy, Sander, Marthe, Liene, Fleur, Jasmine, Kaat, Jelko, Ruben, Jarne, Joche, Sara, Noa, Kolet, Malika, Emmeline, Zyne, Janne, Dieter, Abel, Ben, Niels, Kobe, Ruben en Jenthe.

Vanaf de cadetten weren de wedstrijden een flink stuk langer. Marie Simons was onze beste vertegenwoordiger met een 8ste plaats.

Bij de scholieren hadden we heel wat kanshebbers op het podium. De meisjeswedstrijd kleurde geel en blauw : Suzanne Verhoeven op 2 en Sofie Onzea op 5 waren heel snel. Yinthe Van Herck haalde ook nog net de top 10. Zij wonnen met deze prestatie dan ook de interclub.

Tuur Segers kon bij de jongens niet achter blijven. Hij beklom net als Suzanne het tweede podiumplaats.

Yirco Van Herck boekte bij de juniors zijn eerste overwinning door een zeer sterke laatste, ronde waarbij hij zijn laatste opponent nog op 15” kon plaatsen en een achterstand van meer dan 100 m op master en koploper Johan Wils kon herleiden tot 20 meter. Master Luc DeKinderen stond dit jaar net niet op het podium. Hij was toch tevreden met plaats 4.

In de hoofdwedstrijd bij de seniors liepen Gino Steemans en Pieter Hendrickx mee vooraan. Pieter kon zich het best doorzetten en behaalde een mooie 2de plaats. Bij de seniors damesonthouden we de 8ste plaats van Mien Van Wuytswinkel, een knap heroptreden na enkele jaren afwezigheid.

Meer info en foto’s : www.atletiek-arac.be

 


Prachtige ARAC prestaties op Crosscup Relay’s in Gent !!

Bij een eerste deelname aan deze aflossing mogen we terugblikken op een geslaagde opener van het crossseizoen. Met de kadetten jongens zijn we naar Gent getrokken met 3 eerstejaars. En dit is zeker bij de jongens een hemelsbreed verschil tegenover de tweedejaars . Michiel , Mats en William hebben het voortreffelijk gedaan met een 49ste plaats op 64 ploegen,

Met de scholieren meisjes hadden we toch al wat meer ambitie en vertrokken we met het idee dat de top-10 mogelijk moest zijn maar Yinthe, Sofie en Suzanne hebben zich overtroffen en eindigden na een spectaculaire eindjump van Suzanne op een zeer knappe 5de plaats op 37 ploegen. Proficiat !!

Bij de senioren moest Yirco als startloper een vuurdoop ondergaan door zich proberen te handhaven in al dat senioren geweld van 97 vertrekkers. Hij heeft dit zeer knap gedaan door de stok als 36ste door te geven na 1600m aan Tomas die er na 3000m nog enkele plaatsjes wist af te pitsen tot de 28ste plaats en de stok doorgaf aan zijn broer Pieter die uiteindelijk nog kon opschuiven tot plaats 26 na zijn 4500m. Dit is een zeer knap resultaat als men weet dat alle Belgische toppers aanwezig waren !!

Proficiat aan alle deelnemers !!